CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, May 28, 2012

Rindu,rindu dan terus merindui....

Hari ini 28 Mei ...bezday my lovely mum....qila syg mama sgt2..kiterorang satu keluarga celebrate awal..jumaat lepas....Mei bezday,abg muqit,paklang,maklang n also mama.....hehe...abg aku bg kat mama hadiah microwave, aku pulak bg sandwich maker....harap mama sukelaa...adik aku alia bg pasu bunga...cian die tak de bajet..tp yang penting ikhlas..kan2....malam tue aku tengok cite drama ...best sgt kat astro prima....then aku charge nset kat bilik aku.....nek je ats kul 12 tengok ada 5 miscall dengan 5 msj...dari sape?sudah tentu dr sidia...tanpa aku sangka....aduh....terkilan aku ...knapa laa aku tinggal nst...dah laa aku rindu die..geram je aku ngan diri aku..cian die tggu aku...aku nak call balik xde kdit lak..aduh ...aku gune nst mama msj die...call xangkat....kul 12 lebeh die msj ckp hai...aku risau gak ...bukan num die..tkowt member die yang kco lak..aduh....dah laa smalam kul 5 pagi ade orang anta msj "miss u" sape laa pulok...adoi..rupe nyee..die laa...malam nie aku berbual ngan die..45 minit..ketawa2 aku dibuatnye...dielah kegembiraan aku....aku sayang die sgt...die ckp kat aku yang 13 hb nie die kena daftar dah kat ITAS stand for Institut Teknologi Aerospace kat Alor Star n die xdpat cuti awal...die cuti tyme raye 3 minggu...sedihnye....makin jauh aku ngan die...melainkan aku balik perlis....aku rindu die...die pun....xpelah dugaan ....die ckp abg pg keje syg...cari rezeki..bukan berfoya....die minx aku sabar.....xpela abg..smpai bile2 syg tetap menanti abg tahu....Ya Allah kuatkan hubungan antara kami.......amin....sebelum letak smpt die kiss2 aku..muahhhhh bnyak2 kali sengal abg...ehhe....then kiterang msj kejap...rindu la katakan..die tnye kiterang kenal bpe lame..dekat 2 tahun kan....lebih kurang laa..hee..yang msj last die wat aku tersentap...n rasa cam nak menjerit je....abg2...die ckp''Muaahh! Love u till my last breath! U r the last in my heart syg.. :') daa cyg" rasa cm nak nages je.....rindunye.....thankx for everything abg.......always2 miss u..... 

Saturday, May 26, 2012

Buat dirimu sayang......

video
Video nie aku buat khas untuk si dia...sungguh aku merindui dirinya......

Sejarah Perkenalan....^_^

Bagaimana aku dan saiful berkenalan ea..?kelakar laa bile ingat balik....sebenarnya aku yang jatuh cinta pada dia dulu....suatu hari tiba die kolej bersama rakanku ...amirah....die lalu...tyme tue aku kat pondok....die pandang aku..n senyum...aku ape lagi...aduh ensem lak mamat nie...hee..aku ngan kawan aku nie berborak laa ....kitaorang ckp muka die cm someone laa..cam abg pengakap tyme aku skolah dulu.....so dlam hati aku nie da terniat nak berkenalan ngan die...saban ari aku ashik teringat die..kiranya aku ni dah jatuh cinta kat die laa...kat senyuman die....so aku tekad nak add die kat facebook..tapi aku terpikir gak nak ke die ni kenal ngan aku....smpai laa aku jmpe facebook die...seronok tak terkata......n first ayat die selepas approve aku die  tnye aku "sape ni?"...die post kat wall aku.....atika sikun pun ckp die nie" member kelas i"..ha kalau xsilap aku laa...owh....lepas tue kiterorang mula berkenalan..n die ckp kat aku if jmpe dpan2 tego2 laa....aku nie pemalu sket....haha...pada ari ahad 17 oktober aku ngan die ada aktiviti jalan lasak...kat berserah...kat situ laa perkenalan kami sebenarnya..aku xberani tego die...tp ashik tatap wajah die je....mungkin die perasan aku slalu pandang die..akhirnya die tego aku...die ckp ehh cm kenal laa..nie ea dlam facebook tue.hehe...aku pun iakan laa..hee...smpai laa ats bas aku duduk sorang2 tibe die nek bas ...die tnye ada orang x..aku ckp xde...xsmpat aku ckp die dah duduk..peduli ape die..haha.....die chat ngan aku nak kenal lebih rapat lagi...kelakar die ni...cite pasal ayah aku..rupanya die minat askar mcm ayah aku..tp skg nie impian die dah tercapai..alhamdulilah......sangkaan ku salah..aku ingat die sombong...rupenyaa...peramah sangat....hee...makin hari makin rapat ..tyme tue cuti sem....kiteorang stiap ari msj....call2..tyme tue celcom bg offer....2 ringgit sehari xsilap aku...slalu bergayut....n aku nie daa laa ske die..die lak selalu ckp ayat"saya suka awak" aku pun ape lagi...mak aii...skenya hati..sedangkan aku xbgtau lagi ape perasaan aku...aku kan girl...xkan nak mulakan pulak..ble nek sem 2..kiteorang cadang nak jmpe....ditemani rakan ku...mira....pegi makan2 ..g karoeke...die je n mira nyanyi..aku xminat..sedap suara die..makin laa aku jatuh cinta...hee.....aku ingt lagi kiterang slalu chat kat yahoo mesengger.....web cam....tiap2 malam...smbil ckp tepon...die selalu send lagu melalui ym....first lagu n until now aku tak kan lupa n akan teringat die...lagu dadali ...disaat aku mencintaimu.....beginilah kisah perkenalan kitaorang...dan tanggal 7 Januari 2011 merupakan tarikh termetrai ikatan cinta antara kitaorang...alhamdulilah dengan jejaka yang bertakhta di hati ku ini insyallah selamanya.. ...terima kasih Ya Allah..........nie gambar first date kiteorang....

Aktivitiku...=)

Pada tanggal 26 Mei..aku pergi ke kenduri kahwin kak Hana..aku kenal ngan kakak ni since aku dari skolah rendah lagi ...dia memg baik....tahu2 skg dah jadi bini orang...aku doakan die agar sentiasa mendapat rahmat dari ilahi...dan bahagia bersama orang tersayang...harapnya die nampak laa ea aku dtg kat mjlis tue.hehhe....aku pergi bersama abg aku sendiri..adik aku dan aweks abg aku...kak anum...ble la pulak giliran abg aku...coz kakak yang kawin tue member die gak....sebaya ngan abg aku.haha....abg aku ckp aku dulu dr die...kiranya aku ni langkah bendul laa..haha....ape daa...paper pun kena tanya pada cik "abg"..haa...seronok tengok orang kwin nie...best je....bersanding...aduyai jelesnya..dengar pulak lagu2 "pengantin" xsbar lak rasanya tunggu giliran aku...hehe...gatal pulak aku nie..haha...bukan gatal...tapi kan xelok tunggu lama2....kan2..Ya Allah..kuatkan lah hubungan di antara aku dan si dia..agar suatu hari nanti kami dpat menjalani kehidupan bersama...dan hubungan yang halal disisi-Mu....Amin.......sekarang ni aku menghitung detik je.....aihsss....lambatnye.....xsangkanye..hmpir 6 bulan aku tggu die..bukan sekjap..lama...setengah tahun....ha....aku ikhlas sygkan die.....abg2.....cepatlah pulang......nie gmbar aku tyme pergi kenduri..ha...pink g tue....=) my favorite....

Wednesday, May 23, 2012

Kita merancang Allah menentukan segalanya...

Disini aku ingin berkongsi segala kesedihan aku...segala perancangan telah aku lakukan aku tempah bju baru, aku beli kasut bru ..brang makeup bru semata2 untuk bertemu dengan insan yang sgt aku kasihi selama 6 bulan lamanya tidak besua..tidak sbar rasanya menghitung hari detik 9 Jun 2012...acara tamat latihan "abg" ....hurmm..rancangnye 7 hb aku daa nak g seremban umah mak die..berkumpul kat situ..8hb pagi bru bertolak ke ipoh...segalanya telah aku rancang...sungguh aku rindu untuk menatap  wajahnya...hari ini aku buka laman sosial aku"facebook" aku membaca di wall OM114 ...mengatakan pada 4 jun nie tarikh daftar, 5 Jun perjumpaan Uitm..dan 6 hingga 8 Jun ada kemahiran Insaniah..aku sungguh terkejut..dan tanpa aku sedari aku menangis teresak2..bukan sebab ape ..segalanya yang aku rancang kini tiada mkna nya lagi..aku menelefon sahabat baik ku..untuk memberitahu perihal ini...menangis2 aku ceritakan padanya...btol katanya ...sabar qila..kita merancang tetapi Allah yang menentukan segalanya....pasti ada hikmah disebalik semua ini...aku sebak dan terkilan andainya aku tidak dapat untuk bertemu dengan nya..Ya Allah bantulah hambamu ini....aku pasrah..akhirnya aku berbincang dengan mama...dan mama akan berbincang dengan abahku..aku hrap abah da n mama faham akan hasrat ku untuk bertemu denganya..saat ini yang ku tunggu2 selama 6 bulan....Ya Allah permudahkan segala urusan hamba...aku redha akhirnya....puas sudah aku menangis.....kini segalanya telah ku serahkan pada ilahi... "Kita merancang, Allah juga merancang tetapi perancangan Allah lebih baik kerana Allah telah menentukan yang terbaik untuk kita."

Thursday, May 17, 2012

Always Miss U !!

Sungguh aku tersiksa
akan perpisahan ini
Sungguh tiap mlm
tangisan peneman dukaku....
Rinduku padamu sungguh mendalam...

Setiap memori tidak pernah terluput..
tiap masa menghitung detik bersua kembali...
Ingin sekali ku dakap dirimu...
tapi tidak mungkin terjadi
kerna kau bukan yang halal bgi diriku lagi,,,,
Semoga hubungan ini kekal dan kita akan bersatu satu hari nanty.....

Adakah kau sihat disana,
adakah kau merindui diriku sebagaimana diri ini merinduimu....
cinta kau tetap mekar dlm hati ini walau jarak memisahkan kita.....
sungguh aku rindukan panggilan "sayang" darimu....
aku pasrah dgn apa yg terjadi....
akan ku tunggu dirimu...sampai kapan pun....wahai Saiful....='(

sungguh aku tidak pernah melupakan dirimu!

Pada minggu lepas..family aku dan family maklang aku pergi holiday...cari ketenangan at Port Dickson sje jalan2 walau pun 2 hari je pg...kiteorng menginap di hotel Thisle..best sgt hotel tue...mklang aku yang support sume tue....kiteorang bekelah tepi pantai ,smbut bezday Qaisara...sambil2 tue aku dengan adk aku jalan2 kat tepi pantai....teringat sgt tyme aku ngan epul dulu....pntang pegi pantai msty kitorang coret kan nama kiteorang atas pasir....aku rindu sangat saat tue..bile laa dapt melakukan hal yang sama sperti dulu....serius rindu..Ya Allah....kuatkan aku...bile    aku rindu pasti aku tatap potret wajah die...msty aku menangis teresak2 kerna rindu nie terlalu mendalam.....aku hrap die pun bgtu....lagi2 di tepi pantai ...terdengar deruan angin dan ombak.....moga die tahu akan kerinduan ini.....akan KESETIAAN ini sentiasa ada buat dirinya...tidak akan siapa dpat mengubah akan namamu di sudut hati ini...Hanya Allah mengetahui segalanya....akan ku tunggu detik untuk kita bersua kembali wahai insan yang Mekar nama mu di dalam hati  SAIFUL BAHRI.....

Kenangan!

Lama sudah tdak mencoretkn story2 kan...?almaklumlah bz bkerja..hee...aku keje sbgai cashier di Mymydin Puncak Jalil....penat sgt2..xpelah pengalaman..ada dua shift..shift pagi n petang..pagi msuk kul 7 smpai 5, shift petang pulak kul 2 smpai 11.30...sius aku xtahan tol keje kat situ..sakit kaki berdiri lama2..haa...tapi aku suke ,aku ramai kawan kat situ...Bic stand for Bos in Charge ada 3 orang...tapi aku suke 2 orang je..hee Abg aliff aku kurang sikit..pantang je aku duduk rehat..tyme customer xde...memekak pgil aku "aqil" or "bunga" gelaran diberikna pada aku.haha...ape daa.... suh lipat bju yang terabur..aishh....agaknye muka aku nie muka lipat bju gaknye..geram gak...tpi xpelah...aku ok je..Bic (ii) lak abg Hazley..haah...di lagi sorang suke wat aku gelak...aku ni kalo gelak susah nak bhenti..xabes2 kentut2..haha..nmpk je aku msty tnye aqilah ok x..kalo ok buat peace..heee..ape daa....dulu tyme baiti n eda ade pun aku ashik dengar je "kentut2" agak nye trademark dorang kat mydin nie kowt..haaha....Bic (iii) abg jimmy..yang pun bek gak....aku ske gak...die ske ejek aku nie ske ngadu kat die...abg alip ske buli aku...hehe....leh plak bic aku nie tido dlm store....hehe...lawak2...ngantok sgt agaknye.....kawan2 yang lain pulak...Kak emi nie bnyak ckp orangnye...xabes2 dengan pkwe arab die...aduh aku nie dah laa tgh sedih pkwe jauh...xdpat lak cntact....tp aku kdg2 layan gak die...haha...wawa.. nemg giler2 punye...walaupun die ni pengkid..tp aku dah angp die as adk aku dah....moga diee berubah satu hari nanty,,,insyallah...amin....mirul lak...haha..nie satu2nya mamat yang susun2 brang..first aku ingat die nie smbong...tp sbnarnya die nie bleh buat kawan....aku pun angp die cam abg aku....lalu je dpan aku msty jeling2...aku lak msty tnye ha nape?! garang2 lak..haha...ari last arinie ashik membuli aku je...haha...aku pun buli die..hee....die leh ckp aku nie "bekeng" hehe...mksud nye grang..haha....bhsa kelantan aku pun xfhm..aku tnye die...haha..grang ke aku nie?ehehe...nak tahu tnye laa cik abg epul sy...ehhe...=) abg2 bangla kt tmpat keje aku..rabiul,iqbal, kamal . maaruf...masing2 bz2 bt keje...tp dorang ok..xsmbong..aku g rehat ke msty nak tnye..haha... paper pun aku akan sentiasa merindui setiap saat....terima kasih korang atas sgalanya...=)