CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, October 6, 2012

Dugaan buatku...

Assalamulaikum...lme sudah tidak dikongsikan cerita hati disini.....almaklumlaa...cik abg daa dpt msj...ha...walau jarak memisahkan kiterg..tpi hati kiterg dkt dgt....aku syang die..dan aku harap agar dye dpt menjadi yang halal buat diriku....dan menjadi imamku untuk satu hari nanty...amin....bnyak memori suka duka kiterg bersama...dan akan aku abadikan memori itu.....insyaallah...kini aku sedang menghadapi exam yang besar untuk semester akhir aku...aku mohon sgt pada ilahi agar doaku diperkenankan...aku nak lulus dlam sumer subjek dengan baiknye dlam semester ni...Aku berusaha dan selebihnya aku berserah kpda ilahi.....ya Allah pekenankan doaku....berikan kejayan buat hambamuini,,dan rakan-rakan seperjuangan hamba.....amin.....bnyak dugaan yang aku lalui sepnjang semester akhir ini..yg rpat dengan aku je mengetahui...aku sering kali menangis pabila berada dihostel asrama aku di spv..yang kurasakan perasaan yng tidak tenteram sgt,,,mudah hatiku meronta menagis..tidak suka tinggal disitu...dimana perasaan mula2 kaki ku jejak disini smasa semester 1...tp kenapa perasaan bgni hadir diakhir semesterku..dugaan dariNya....aku berdoA...berikan ketenangan buat aku..tabah dan kuatkan aku....solat....bce yasin untuk aku mnjadi tabah....tp sedih,hiba je rasa....bgun pagi kedg membt aku meronta untuk mngis...aku tak fhm..knpa aku jdi bgni.....hingga laa mama can abahku mmbwa aku berjumpa ustaz untuk berubat ..alhamdulilah...aku kembali seperti dahulu....akan aku rindui memori dikuantan.....

Friday, July 27, 2012

Dihari Ulangtahun kelahiranku....

lama sudah tak update blog walau pun terlewat tapi aku nak jugak ckp pasal nie....hee.......sesungguhnya ...aku sangt bersyukur ..alhamdulilah aku masih bernafas dan diberi peluang untuk terus hidup di usia ku kini 20 Tahun...ehe..terima kasih Ya Allah.....terima ksih juga buat kedua ibu bapa ku yang telah membesarkan diri ini....paper pun selamat hari lahir akmalul aqilah...dah besar pun aku...=) da nak kawin pun..hehe..semoga aku menjadi manusia yang berjaya ..dan sentias tabah dalam apa cara sekali pun...pada 11 Julai laa tarikh dimana aku dilahirkan...aku dilahirkan di hospital besar perlis..kampung halaman yg sentiasa dirindui..seronoknye hati bila hari lahirku tiba...hehe...aku mendapat bnyak msj2 dari kawan2 skolah yang msih ingt akan diri ini...smada di hnset dan di laman muka buku...hee..ramai juga yang wish,,terima ksih semua...=) lagi2 yang excited spe lagi ...pkwe aku laa..tepat kul 12 die call nyanyikan lagu bezday....terima kasih ye syg....walau die sedih tdk berada disampingku...aku tak kisah...aku tetap besyukur die ingat bezday aku.....kawan2 bilik pun wish kat aku...siap nyanyi lagi..hee...eny bg satu kertas yg dicoret kata2 frienship..dan kerongsang bentuk topi wrna pink..hee ..anje pun bg kerongsang bunga..hee wrna merah....esoknye g kelas aku dapat adiah dari sahabat baikku..kak yuni...towel wrna pink gmbar hello kitty..keychain hello kitty n ucapan dari kakak kepada seorang adk..hee..terima kasih kak..qila ske sgt..=) ayu pula bg adiah anak patung kecik..comel sgt wrna pink gtue..hehe...piqa bg adiah tudunng...kak nad pun...hee..aku tak kisah pun sbnarnya..sume aku hargai...terima ksih sume,,,=) aku ingatkan yg aku jmpe dgn dye last ahad tue..rupanya pkra yg aku rancg akhirny menjadi juga ..ari khamis petang aku balik kl..dan epul dtg rumah aku satu malam...kami brjumpa di perhentian Lrt bukit jalil dan dijemput oleh abgku...hehe...abh dan mama pun menyambut kedtgan dye dengan baik...dan meminta untk stay lame sket.,,tp die tak boleh..die dtg just semata2 melawat keluarga ku..esok pagi die dan aku pg jalan2 at seremban parade n terminal one..ehe..nak jugak die beli adiah..aku tak kisah pun sbnarnya...tpi die degil jugakk.ehe....apelaa..ade je perangai die...hee..die hadiakan aku music kristal ,teddy bear n sebentuk cincin..sume ade makna die bg..hee...nie gambar adiah yg diberikan =) terima kasih wahai kekasihku....

Saturday, July 21, 2012

Kenangan kita....=)

Sebenarnya da lame x update blog...lama sgt....da kekok da...ahaha...sepanjang cuti 2 minggu my love...walaupun kami tidak bnyak waktu tuk bersama sperti dulu.....tpi kami tetap berjumpa ...pada ari khamis 5 July die dtg Kuantan bg menguruskan hal kolej....finance n untuk berhenti secara baik....alhamdulilah settle juga walau pun ambek msa...tpi sempat juga di belanja sahabat baik aku..walupun terlewat.hee..memg niat di hati die....akhirnya dapt jua ditunaikan..petang tue.kami tidak dpat pgi berjalan lame2 coz masa sungguh suntuk...petang tu ingat nak g tc..ujan pulak...xpelah ujan itukan rahmat...sabar je...=) tpi selepas ujan kami pegi berjalan2 ...beli kasut...hee...g karoeke...die jelah nyanyi....dari mula kami kenal die xpenah nak dengar aku nyanyi...coz aku tak minat.maaf ye syg....aku suka bila die nyanyi...sedap suara die....alhamdulilah bakat die........selepas tue kami bergegas untuk pulang kerana sudah berjanji untuk makan malam bersama kawan2 aku....memg setiap ari aku akan pg mkan ngan meke....=) makan bersama anje, jaz dan fatin...patotnye piqa ade sekali...tp piqa pulang ke rumah pulak....xpelaa....lenkali ye piqa....epul blnje juga...=) alhamdulilah ...memg niat die nak belaja rakan2 yang selalu pg makan dgn aku....hehe.ade2 je abg nie...die ckp dengan cara tue die nak besedekah..hehe....ape2 jelah sayang..hehe...Jumaat pula ....hari yang ditunggu2 aku pergi ke rumah mak ayah die kat N.sembilan..hee tak penah aku byangkan yang aku akan bersama dan jodoh aku orng nogori.hee...ape2 aku sungguh bersyukur dengan anugerah ini....hee....aku seronok dengan famili die..aku dapt mengenal family die dgn lebih rapat..aku tak kisah akan sglanya...kerana hati ini boleh menerima apa adanya family die..dan hope die juga bgtu....ahad pula sedih sgt hari last jmpe.....baik sgt hati mak ayah die untuk menghantar aku pulang ke Kuantan ..sampai hostel pulak tue.....xpenah aku bygkan..alhamdulilah....hee..terima kasih mak and ayah.....terima kasih juga buat mama dan abah kerna memberi kepercayaan pada anakmu ini....aku pasti akan meminta keizinan dr mereka untuk pergi kemana2....alhamdulilah mereka faham akan kehendak aku....=) seronak dpat berjumpa ...hilang sikit rindu dihati.....kan abg....=) nie gambar di depan rumah die..cntek rumah die...=)aku suka dan dpat sesuaikan diri....

Ramadan Menjelma kembali =)

Syukur alhamdulilah .....ketemu lagi kita pada bulan ramadan yang penuh bermakna ini.....Allah masih memberi aku peluang untuk terus hidup dimuka bumi ini..menyambut bulan yang penuh keberkatan ini....Alhamdulilah dapat juga smbut puasa dengan family..menu hari pertama puasa....mama masak mee kari , ayam pangang ,asam pedas melaka dengan sambal tumis...sedap sgt2.ehe...sukenya..paklang pulak bg agar2 lumut..sedap je..rajin paklang...=) alhamdulilah dengan rezeki yang dikurniakan oleh-Nya....tapi kesian kat buah hatiku yang jauh di perantauan....bersabar la sayang..akan dugaan oleh-Nya.....aku tahu kau seorang yang tabah ....walaupun puasa tahun ini kita tidak dapt bersama....pasti ada hikmah disebalik perpisahan jarak jauh ini kan..aku redha..walau rindu membuak2 di hati.....pada tahun lepas ramadan kita di merata2 tempat ...seronok je hati.....insyaallah suatu hari nanty ramadan kita akan lebih bermakna dengan hubungan yang lebih baik dan halal....kan sayang...=) amin......

Monday, June 25, 2012

Kenangan Terindah =)

Pada tanggal 9 Jun 2012...tamat laa sudah acara rasmi Tamat Perbarisan insan yang aku sayang..insan yang ku tunggu selama  bulan lamanya....aku tetap setia menunggu kepulangan dirinya...kini dia berada lebih jauh dari aku ...die ditugaskan untuk belajar di Kolej Tentera Udara, Alor star....die mendapt Tred kejuruteraan senjata...itu rezeki die dalam tentera nie..ayah aku dulu mse tudm tred kawalan trafik udara....belajar baik2 ye syg..die sering mengadu padaku.yang die tak mampu untuk belajar kat sna...tapi aku yakin die boleh ....aku harap aku mampu untuk memberi die semangat untuk berjaya dalam hidup..alhamdulilah tercapai sudah cita2 die....aku pulak ..nak jadi ape laa kan.....haish..=) aku seronok sgt dpat pergi ke sana dpat melihat cita2 die tercapai.....alhamdulilah...terimaa kasih buat abg aku ....adiik aku ngan kak anum..sngup untuk membawa aku pgi brjmpe dgan si dia....bertolak awal pagi ..kul 5 dan pulang lewat petang..terima kash sgt...memori yang tak kan ku lupakan..rasa cm xnk balik je....yelah setelah 6 bulan ....sehari je lepaskan rindu..mane nak cukup...paper pun kau tetap cinta ku......walau kita jauh beribu batu sekali pun....

Wednesday, June 6, 2012

Hari terbuka TUDM =)

Hari terbuka tudm nie aku pg tyme hari ahad 3 Jun 2012 ....dgn family aku rindu nye tyme ayah aku keje TUDM dulu....ayah aku xde pewaris Tudm tapi ayah aku ckp ...menantu laa penganti die,,,saiful laa...hee....ske lak aku nie...yelah sape xske family restui hubungan antara kami....family aku bertolak pg kul 9 lebeh...smpai pun cm da lewat sket...pans terik gle....g tgok pameran Helikopter...n mcm2 laa berkaitan tentera..cntek nye bju tudm pompuan....air women...adehh...teringin gle aku...cita2 aku ...ayah aku ape lagi jmpe laa kawan2 lama die.....orang gelar kan die dgan panggilan Mr. Blonde...hehee...coz mata die kan warna hijau..original g tue..hehee....sempat laa jugak bergambar2 ...walaupun panas gle....sabar jelaa....=) tp best..teringat tyme dulu2 aku kecik....slalu ade hari keluarga tudm....skg nie ....abg kesayangan aku lak jd tudm...so aku xde laa kempunan sgt..hee....tp aku harp bleh laa jd tudm...saiful lak cm xsetuju..xpelaa paper nanty leh bncg ngan die....rindunye....makin mnjadi lak aih....makin dkat ari nak jmpe...sabar aqilah....=) hee...nie gambarnye ha...hehe....tudung tu saiful yang hadiah kat aku..lama dah xpkai....skg bru nak bljar pkai pashmina...aku xpkai bukan sbb ape...tp aku xreti..hehe..besar sgt...tp skg da pandai..hehe..

Monday, May 28, 2012

Rindu,rindu dan terus merindui....

Hari ini 28 Mei ...bezday my lovely mum....qila syg mama sgt2..kiterorang satu keluarga celebrate awal..jumaat lepas....Mei bezday,abg muqit,paklang,maklang n also mama.....hehe...abg aku bg kat mama hadiah microwave, aku pulak bg sandwich maker....harap mama sukelaa...adik aku alia bg pasu bunga...cian die tak de bajet..tp yang penting ikhlas..kan2....malam tue aku tengok cite drama ...best sgt kat astro prima....then aku charge nset kat bilik aku.....nek je ats kul 12 tengok ada 5 miscall dengan 5 msj...dari sape?sudah tentu dr sidia...tanpa aku sangka....aduh....terkilan aku ...knapa laa aku tinggal nst...dah laa aku rindu die..geram je aku ngan diri aku..cian die tggu aku...aku nak call balik xde kdit lak..aduh ...aku gune nst mama msj die...call xangkat....kul 12 lebeh die msj ckp hai...aku risau gak ...bukan num die..tkowt member die yang kco lak..aduh....dah laa smalam kul 5 pagi ade orang anta msj "miss u" sape laa pulok...adoi..rupe nyee..die laa...malam nie aku berbual ngan die..45 minit..ketawa2 aku dibuatnye...dielah kegembiraan aku....aku sayang die sgt...die ckp kat aku yang 13 hb nie die kena daftar dah kat ITAS stand for Institut Teknologi Aerospace kat Alor Star n die xdpat cuti awal...die cuti tyme raye 3 minggu...sedihnye....makin jauh aku ngan die...melainkan aku balik perlis....aku rindu die...die pun....xpelah dugaan ....die ckp abg pg keje syg...cari rezeki..bukan berfoya....die minx aku sabar.....xpela abg..smpai bile2 syg tetap menanti abg tahu....Ya Allah kuatkan hubungan antara kami.......amin....sebelum letak smpt die kiss2 aku..muahhhhh bnyak2 kali sengal abg...ehhe....then kiterang msj kejap...rindu la katakan..die tnye kiterang kenal bpe lame..dekat 2 tahun kan....lebih kurang laa..hee..yang msj last die wat aku tersentap...n rasa cam nak menjerit je....abg2...die ckp''Muaahh! Love u till my last breath! U r the last in my heart syg.. :') daa cyg" rasa cm nak nages je.....rindunye.....thankx for everything abg.......always2 miss u..... 

Saturday, May 26, 2012

Buat dirimu sayang......

video
Video nie aku buat khas untuk si dia...sungguh aku merindui dirinya......

Sejarah Perkenalan....^_^

Bagaimana aku dan saiful berkenalan ea..?kelakar laa bile ingat balik....sebenarnya aku yang jatuh cinta pada dia dulu....suatu hari tiba die kolej bersama rakanku ...amirah....die lalu...tyme tue aku kat pondok....die pandang aku..n senyum...aku ape lagi...aduh ensem lak mamat nie...hee..aku ngan kawan aku nie berborak laa ....kitaorang ckp muka die cm someone laa..cam abg pengakap tyme aku skolah dulu.....so dlam hati aku nie da terniat nak berkenalan ngan die...saban ari aku ashik teringat die..kiranya aku ni dah jatuh cinta kat die laa...kat senyuman die....so aku tekad nak add die kat facebook..tapi aku terpikir gak nak ke die ni kenal ngan aku....smpai laa aku jmpe facebook die...seronok tak terkata......n first ayat die selepas approve aku die  tnye aku "sape ni?"...die post kat wall aku.....atika sikun pun ckp die nie" member kelas i"..ha kalau xsilap aku laa...owh....lepas tue kiterorang mula berkenalan..n die ckp kat aku if jmpe dpan2 tego2 laa....aku nie pemalu sket....haha...pada ari ahad 17 oktober aku ngan die ada aktiviti jalan lasak...kat berserah...kat situ laa perkenalan kami sebenarnya..aku xberani tego die...tp ashik tatap wajah die je....mungkin die perasan aku slalu pandang die..akhirnya die tego aku...die ckp ehh cm kenal laa..nie ea dlam facebook tue.hehe...aku pun iakan laa..hee...smpai laa ats bas aku duduk sorang2 tibe die nek bas ...die tnye ada orang x..aku ckp xde...xsmpat aku ckp die dah duduk..peduli ape die..haha.....die chat ngan aku nak kenal lebih rapat lagi...kelakar die ni...cite pasal ayah aku..rupanya die minat askar mcm ayah aku..tp skg nie impian die dah tercapai..alhamdulilah......sangkaan ku salah..aku ingat die sombong...rupenyaa...peramah sangat....hee...makin hari makin rapat ..tyme tue cuti sem....kiteorang stiap ari msj....call2..tyme tue celcom bg offer....2 ringgit sehari xsilap aku...slalu bergayut....n aku nie daa laa ske die..die lak selalu ckp ayat"saya suka awak" aku pun ape lagi...mak aii...skenya hati..sedangkan aku xbgtau lagi ape perasaan aku...aku kan girl...xkan nak mulakan pulak..ble nek sem 2..kiteorang cadang nak jmpe....ditemani rakan ku...mira....pegi makan2 ..g karoeke...die je n mira nyanyi..aku xminat..sedap suara die..makin laa aku jatuh cinta...hee.....aku ingt lagi kiterang slalu chat kat yahoo mesengger.....web cam....tiap2 malam...smbil ckp tepon...die selalu send lagu melalui ym....first lagu n until now aku tak kan lupa n akan teringat die...lagu dadali ...disaat aku mencintaimu.....beginilah kisah perkenalan kitaorang...dan tanggal 7 Januari 2011 merupakan tarikh termetrai ikatan cinta antara kitaorang...alhamdulilah dengan jejaka yang bertakhta di hati ku ini insyallah selamanya.. ...terima kasih Ya Allah..........nie gambar first date kiteorang....

Aktivitiku...=)

Pada tanggal 26 Mei..aku pergi ke kenduri kahwin kak Hana..aku kenal ngan kakak ni since aku dari skolah rendah lagi ...dia memg baik....tahu2 skg dah jadi bini orang...aku doakan die agar sentiasa mendapat rahmat dari ilahi...dan bahagia bersama orang tersayang...harapnya die nampak laa ea aku dtg kat mjlis tue.hehhe....aku pergi bersama abg aku sendiri..adik aku dan aweks abg aku...kak anum...ble la pulak giliran abg aku...coz kakak yang kawin tue member die gak....sebaya ngan abg aku.haha....abg aku ckp aku dulu dr die...kiranya aku ni langkah bendul laa..haha....ape daa...paper pun kena tanya pada cik "abg"..haa...seronok tengok orang kwin nie...best je....bersanding...aduyai jelesnya..dengar pulak lagu2 "pengantin" xsbar lak rasanya tunggu giliran aku...hehe...gatal pulak aku nie..haha...bukan gatal...tapi kan xelok tunggu lama2....kan2..Ya Allah..kuatkan lah hubungan di antara aku dan si dia..agar suatu hari nanti kami dpat menjalani kehidupan bersama...dan hubungan yang halal disisi-Mu....Amin.......sekarang ni aku menghitung detik je.....aihsss....lambatnye.....xsangkanye..hmpir 6 bulan aku tggu die..bukan sekjap..lama...setengah tahun....ha....aku ikhlas sygkan die.....abg2.....cepatlah pulang......nie gmbar aku tyme pergi kenduri..ha...pink g tue....=) my favorite....

Wednesday, May 23, 2012

Kita merancang Allah menentukan segalanya...

Disini aku ingin berkongsi segala kesedihan aku...segala perancangan telah aku lakukan aku tempah bju baru, aku beli kasut bru ..brang makeup bru semata2 untuk bertemu dengan insan yang sgt aku kasihi selama 6 bulan lamanya tidak besua..tidak sbar rasanya menghitung hari detik 9 Jun 2012...acara tamat latihan "abg" ....hurmm..rancangnye 7 hb aku daa nak g seremban umah mak die..berkumpul kat situ..8hb pagi bru bertolak ke ipoh...segalanya telah aku rancang...sungguh aku rindu untuk menatap  wajahnya...hari ini aku buka laman sosial aku"facebook" aku membaca di wall OM114 ...mengatakan pada 4 jun nie tarikh daftar, 5 Jun perjumpaan Uitm..dan 6 hingga 8 Jun ada kemahiran Insaniah..aku sungguh terkejut..dan tanpa aku sedari aku menangis teresak2..bukan sebab ape ..segalanya yang aku rancang kini tiada mkna nya lagi..aku menelefon sahabat baik ku..untuk memberitahu perihal ini...menangis2 aku ceritakan padanya...btol katanya ...sabar qila..kita merancang tetapi Allah yang menentukan segalanya....pasti ada hikmah disebalik semua ini...aku sebak dan terkilan andainya aku tidak dapat untuk bertemu dengan nya..Ya Allah bantulah hambamu ini....aku pasrah..akhirnya aku berbincang dengan mama...dan mama akan berbincang dengan abahku..aku hrap abah da n mama faham akan hasrat ku untuk bertemu denganya..saat ini yang ku tunggu2 selama 6 bulan....Ya Allah permudahkan segala urusan hamba...aku redha akhirnya....puas sudah aku menangis.....kini segalanya telah ku serahkan pada ilahi... "Kita merancang, Allah juga merancang tetapi perancangan Allah lebih baik kerana Allah telah menentukan yang terbaik untuk kita."

Thursday, May 17, 2012

Always Miss U !!

Sungguh aku tersiksa
akan perpisahan ini
Sungguh tiap mlm
tangisan peneman dukaku....
Rinduku padamu sungguh mendalam...

Setiap memori tidak pernah terluput..
tiap masa menghitung detik bersua kembali...
Ingin sekali ku dakap dirimu...
tapi tidak mungkin terjadi
kerna kau bukan yang halal bgi diriku lagi,,,,
Semoga hubungan ini kekal dan kita akan bersatu satu hari nanty.....

Adakah kau sihat disana,
adakah kau merindui diriku sebagaimana diri ini merinduimu....
cinta kau tetap mekar dlm hati ini walau jarak memisahkan kita.....
sungguh aku rindukan panggilan "sayang" darimu....
aku pasrah dgn apa yg terjadi....
akan ku tunggu dirimu...sampai kapan pun....wahai Saiful....='(

sungguh aku tidak pernah melupakan dirimu!

Pada minggu lepas..family aku dan family maklang aku pergi holiday...cari ketenangan at Port Dickson sje jalan2 walau pun 2 hari je pg...kiteorng menginap di hotel Thisle..best sgt hotel tue...mklang aku yang support sume tue....kiteorang bekelah tepi pantai ,smbut bezday Qaisara...sambil2 tue aku dengan adk aku jalan2 kat tepi pantai....teringat sgt tyme aku ngan epul dulu....pntang pegi pantai msty kitorang coret kan nama kiteorang atas pasir....aku rindu sangat saat tue..bile laa dapt melakukan hal yang sama sperti dulu....serius rindu..Ya Allah....kuatkan aku...bile    aku rindu pasti aku tatap potret wajah die...msty aku menangis teresak2 kerna rindu nie terlalu mendalam.....aku hrap die pun bgtu....lagi2 di tepi pantai ...terdengar deruan angin dan ombak.....moga die tahu akan kerinduan ini.....akan KESETIAAN ini sentiasa ada buat dirinya...tidak akan siapa dpat mengubah akan namamu di sudut hati ini...Hanya Allah mengetahui segalanya....akan ku tunggu detik untuk kita bersua kembali wahai insan yang Mekar nama mu di dalam hati  SAIFUL BAHRI.....

Kenangan!

Lama sudah tdak mencoretkn story2 kan...?almaklumlah bz bkerja..hee...aku keje sbgai cashier di Mymydin Puncak Jalil....penat sgt2..xpelah pengalaman..ada dua shift..shift pagi n petang..pagi msuk kul 7 smpai 5, shift petang pulak kul 2 smpai 11.30...sius aku xtahan tol keje kat situ..sakit kaki berdiri lama2..haa...tapi aku suke ,aku ramai kawan kat situ...Bic stand for Bos in Charge ada 3 orang...tapi aku suke 2 orang je..hee Abg aliff aku kurang sikit..pantang je aku duduk rehat..tyme customer xde...memekak pgil aku "aqil" or "bunga" gelaran diberikna pada aku.haha...ape daa.... suh lipat bju yang terabur..aishh....agaknye muka aku nie muka lipat bju gaknye..geram gak...tpi xpelah...aku ok je..Bic (ii) lak abg Hazley..haah...di lagi sorang suke wat aku gelak...aku ni kalo gelak susah nak bhenti..xabes2 kentut2..haha..nmpk je aku msty tnye aqilah ok x..kalo ok buat peace..heee..ape daa....dulu tyme baiti n eda ade pun aku ashik dengar je "kentut2" agak nye trademark dorang kat mydin nie kowt..haaha....Bic (iii) abg jimmy..yang pun bek gak....aku ske gak...die ske ejek aku nie ske ngadu kat die...abg alip ske buli aku...hehe....leh plak bic aku nie tido dlm store....hehe...lawak2...ngantok sgt agaknye.....kawan2 yang lain pulak...Kak emi nie bnyak ckp orangnye...xabes2 dengan pkwe arab die...aduh aku nie dah laa tgh sedih pkwe jauh...xdpat lak cntact....tp aku kdg2 layan gak die...haha...wawa.. nemg giler2 punye...walaupun die ni pengkid..tp aku dah angp die as adk aku dah....moga diee berubah satu hari nanty,,,insyallah...amin....mirul lak...haha..nie satu2nya mamat yang susun2 brang..first aku ingat die nie smbong...tp sbnarnya die nie bleh buat kawan....aku pun angp die cam abg aku....lalu je dpan aku msty jeling2...aku lak msty tnye ha nape?! garang2 lak..haha...ari last arinie ashik membuli aku je...haha...aku pun buli die..hee....die leh ckp aku nie "bekeng" hehe...mksud nye grang..haha....bhsa kelantan aku pun xfhm..aku tnye die...haha..grang ke aku nie?ehehe...nak tahu tnye laa cik abg epul sy...ehhe...=) abg2 bangla kt tmpat keje aku..rabiul,iqbal, kamal . maaruf...masing2 bz2 bt keje...tp dorang ok..xsmbong..aku g rehat ke msty nak tnye..haha... paper pun aku akan sentiasa merindui setiap saat....terima kasih korang atas sgalanya...=)

Wednesday, March 7, 2012

sukenya hati...tuhan sahaja mengetahui....('',)

Alhamdulilah..syukur ke hadrat ilahi...aku semakin tabah menghadapi dugaan mu Ya Allah...terima kasih Ya Allah...baru2 ini aku menerima panggilan dari si dia lagi...alangkah gembiranya hati ....alhamdulilah terubat sedikit rindu di hati....hee.....xsabar menunggu hari kepulangan nya.....abg2...haish...sabar jelah....selang beberapa hari setelah dia menelefon aku menerima sepucuk surat dari dia...gembiranya hati...berdebar ketika ingin membuka surat itu....rindunya...hanya tuhan yang tahu..aku menerima sekeping gmbar dia yang sudah botak rmbutnya..hee...sekeping kertas yang dicoret lukisan dan 2 helai kertas yang dicoret cerita yang membuatkan aku ketawa...xubah perangainya ..sering mengembirakan aku..ada di tulis bahawa dia tidak sabar untuk pulang...dan bercakap pasal masa depan....untuk mendirikan rumah tangga suatu hari nanti..katanya bukan gatal...tapi kami sudah terlalu akrab....apa pula kata orang...=) ... hehe...dan ada pula pesanan agar aku sentiasa jaga diri,jaga makan, kesihatan...jaga solat, dan if ada orang ngorat nanty ckap dah tunang,,hee...risau katanya..jangan risau ea sayangku saiful bahri..hati ini tetap menunggu kepulangana dirimu....

Friday, February 24, 2012

Sahabatku kini.....dan jua insyaallah selamanya....











         












Terima Kasih Ya Allah ....

Thursday, February 23, 2012

Kekuatan hati('',)

Ya Allah sungguh aku lemah, aku tidak mampu untuk menjadi seorang wanita yang kuat dan gagah....kenapa ye hati aku sering merasa bersalah dan lemah...tapi orang lain tidak pernah untuk menjaga hati aku dan merasi apa yang aku rasa..kenapa aku msti merasa begini Ya Allah..aku akan sentiasa berhati2 bila menuturkan bicara...takut ada yang terasa hati..tapi mereka tidak pernah untuk menjaga hati ku....Ya Allah sesungguh nya aku bersyukur kerna aku masih ada kawan ketika aku berseorangan....aku masih punya kawan untuk membantu aku ketika susah dan senang...sungguh aku bersyukur padaMu....aku tidak akan mudah untuk mempercayai seseorang , pabilaa aku sudah mengenali dirinya...tidak sekali untuk berperasangka buruk terhadap sesiapa sahaja....bantulah hamba Ya Allah untuk menjadi seorang insan yang tabah dalam apa jua cara sekali pun...kisah yang lama tidak perlu diungkit,,,maafkan kesalahan terdahulu lebih baik...dan ketenangan yang kita perolehi....sesungguhnya Allah itu Maha Adil lagi Bijaksana....Ya Allah ....tiada tuhan melainkan-Mu.....

Sunday, February 19, 2012

Alhamdulilah...he..

Syukur ke hadrat ilahi...Alhamdulilah pada ari sabtu die call aku..hampir dua jam kami berbual...aku rindu die sgt....bgtu jua si dia...kasihan die..die ckp die tlmpau rindu akan kenangan kami....tpi ini laa pengorbanan kami..moga kami akan disatu kan suatu hari nanti Ya Allah....Tidak sabar rasa nya untuk menuggu kepulangan dirinya...bnyak benda yang dikongsikan bersama malam itu...aku tidur dengan penuh senyuman ....terima kasih Ya Allah.....akhirnya setelah 26 hari die tidak dpt mghubungi.....terubat sedikit rindu dihati.....die buat aku ketawa...senyum je ...pelbagai karenah die pada malam itu..lepas nie die tidak dpat untuk menghubungiku selama 1 bulan....die akan masuk hutan....hati2 ea sayang itu doakan buat dirinya....=) sentiasa merindui dirimu....kerna kau satu2nya pria yg ada dalam hati ku.....hee.....

Friday, February 17, 2012

Aku inginkan dirimu...!

begitu aku menyayangi dirimu...aku tahu kau pergi untuk mengejar cita2 kau...aku perlu untuk memahami dirimu...tetapi aku sedih...aku sunyi tapi aku abaikan perasaan ini...disebalik senyumanku tersirat seribu kesedihan yang tak kan pernah korang rasa....betapa aku rindukan dia...siang malam....hanya potret ditatap  hingga mengalir air mata kerna terlalu merindui dirimu....aku sunyi....sunyi tanpa dirimu...tanpa suaramu...gurauan darimu...hanyalah kenangan yang bisa aku jadikan memori cinta kita...sungguh manis....aku harap kau juga merindui diriku...sepertimana aku merindui dirimu teramat sangat....Kau merupakan kenangan Terindahku!

Ya Allah ..Kuatkan Hati ini...

Wahai hatiku..kuatkan diri ini atas penantian cinta yang terakhir ini...apa khabarnya dia di sana...aku tak akan pernah untuk terus berhenti mencintai dan merindui dirimu...hanya kamu sayangku....tiap masa aku berdoa agar tuhan panjangkan jodoh kita..kuat kan hati diantara kita walau kita jauh dan tidak dapat berhubung sekali pun....Hidup aku sunyi tanpa dirimu......Ya Allah...tiap malam aku menghitung hari detik kepulanganmu...sudah 26 hari kita tidak berhubung...Ya Allah kuatkan aku...Aku sayang dia.....Hingga laa detik terakhir diri ini menghembuskan nafas yang terakhir hanya kau CINTAku.....Cinta terakhirku......
Nie gambar bersama tyme pergi Cherating =) rindu saat nie......

Thursday, February 16, 2012

heeh...nie soalan dari kawan baik saya...Nur afiqah Roslan...

Rasenye baru sekarang qila dpat jawab..heeh jangan marah ea eyqa tomey...=)




What is your favorite color? Why?
2. If Rasulullah SAW is existed right now, I will........?
3. Any lyrics/ hadith section that defined "LOVE".
4. If you have a baby, what is his/her name?
5.Huraikan "SATU". Tidak lebih daripada 20 patah perkataan.
6. Pendapat anda tentang POLITIK. 3 perkataan sahaja.
7. Tudung atau songkok. Kenapa?
8. Tiga pendakwah kegemaran anda.
9. Tiqa warna selain warna pelangi.
10. Your emoticons of smiles.
11. Your unforgettable date? What happen?





♥♥♥My Fav colour??ehehe of course laa PINK...eyqa tahu kan....heehe


♥♥♥If Rasullullah SAW is existed Now?saya akan sentiasa mendampingi beliau.insyallah..dan 
ingin sekali berjumpa dengan beliau...


♥♥♥ayat cinta yang berkaitan dengan lirik or hadis...Cinta Allah adalah cinta teragung yang 
tak akan pernah buat kita sedih ....=)


♥♥♥if i have baby...saya akan letak nama die ..ehh xtau laa..tapi mesti ade gabungan di antara nama saya AQILAH DAN SAIFUL...hehe=) dan sudah semestinya nama yang mempunyai maksud yang mendalam dan baik...


♥♥♥Tak minat Politik....


♥♥♥Sudah semestinya Tudung ..tudung melambangkan kepribadian seseorang ...dan juga tudung dapat menutup mahkota buat sang suami...insyallah...=)


♥♥♥tiga pendakwah..ialah semestinya Ustaz Don daniyal, hehe ...Sham Kamikaze...die best sgt time die cite penghijrahan die untuk berdakwah....n yang ketiga ustaz azhar....=)


♥♥♥selain warna pelangi PINK, TURQUOISE , HITAM ..hehe


♥♥♥emoticons of smiles =)


♥♥♥Tarikh yang tak dpat dilupakan ialah Tarikh annivessary saya dan si dia...=) 7 Januari 2011 


eyqa dak tomey ...qila daa jawab dah..ehhe =)




Saturday, February 11, 2012

Ketenangan dicari...

Ya Allah aku merupakan hamba-Mu yang sangat kerdil,

Banyak khilaf yang telah ku lakukan suatu ketika dahulu...
Maafkan kekhilafan diriku yang terdahulu...
Hamba ingin sekali menjadi seorang muslimah yang beriman...
Bantulah diriku untuk merubah diri hamba ke jalan yang benar,
kuatkan iman ku Ya Allah, bantulah diriku untuk beristiqamah...
Sesungguhnya ketenangan dari-Mu yang hamba inginkan...
senyuman diriku penuh dengan sebuah rahsia hati 
yang hanya diri-Mu ketahuinya..
sesungguhnya bantulah diri ini untuk menjadi seorang yang kuat..
kuat menempuh dugaan,
kuat dalam kesabaran,
kuat dari segalanya.....
sesungguhnya hamba redha dengan dugaanmu ini...
pasti ada yang lebih baik..insyallah.....


Niat di hati xsiapa yang tahu...

Sungguh aku sayang akan kawan2 aku...aku rindu sangat kenangan bersama rakan2 ketika di bangku sekolah lagi...hingga ke hari ini ....aku sangat2 menghargai rakan2 sperjuangan dengan ku..rakan ketika disekolah, rakan ketika susah dan senang, rakan-rakan di kolej...pernah korang tahu? aku tidak pernah lupa untuk mendokan dunia akhirat buat korang ....jua buat diriku....tapi memang sukar untuk mencari SAHABAT bukan? kawan ? kat maner2 pun kita boleh cari....tapi sahabat ketika senang dan susah memang sukar dicari...Ya Allah aku ingin sekali menjadi seorang sahabat yang baik buat mereka..cekal dan tabah kan hati ini Ya Allah...pelihara laa aku dari segala persengketaan yang tidak pernah aku jangkakan.. seorang sahabat yang baik tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk menghindari perselisihan, justeru kerana kasihkan sahabat ia memberanikan diri untuk menegur sahabat dengan baiknya agar sahabat boleh berubah menjadi SAHABAT yang baik...

Mempunyai satu sahabat sejati lebih berharga dari seribu teman yang mementingkan diri sendiri
“Dalam masa kejayaan, teman2 mengenal kita. Dalam kesengsaraan, kita mengenal teman2 kita. itu lah yang dinamakan SAHABAT SEJATI.....

Friday, February 10, 2012

Tuhan sahaja yang mengetahui...('',)

Pada hari ini aku terbaca status kawan aku di facebook...suke lak aku bace status kawan aku nie..memang aku akui bile kiter nak jadi baik ade shaja yang dengki akan niat ikhlas kita xtahu knapa ea??ade je salah kita di mata die.. sedangkan kita manusia di muka bumi ini memg bnyak khilaf yang kita lakukan untuk memperbaiki diri kita ke jalan Allah yang sebenar....juga kuatkan iman kita sendiri untuk menempuh dugaan dari-Nya....sume manusia xsempurna..jadi kita perlu memperbaiki diri kita agar menjadi seorang manusia beriman disisi-Nya ...amin...dan insyallah...nie laa msj kwan aku tue..:


♥ KALAU ADA ORG YANG CUBA MEMPELEKEHKAN NIAT BAIK KITA, JAWAB JE MCM NIE :-
1. "Bajet ah ko ni post Islamik2,mcm la cmfirm masuk Syurga".
Jawab : "Memang, memang aku bajet nak masuk syurga. Ko bajet nak masuk belah mana?"

2. "Tayahlah nak tunjuk bagus, menyampah aku!".
Jawab : "Aku tengah cuba nak baguskan diri sendiri sebab skrg aku rasa aku macam sampah depan Tuhan."

3. "Berdakwah konon."
Jawab : "Bukan konon, memang aku tengah dakwah diri aku sendiri."

4. "Bukannya best pun status tu. Poyo ah!"
Jawab : "Memang tak best sebab aku bukannya nak jual buku. Aku update status je pun. Biar poyo skrg, jgn poyo depan Tuhan di akhirat Kelak."

5. "Aku block je la ko ni. Siot tol."
Jawab : "Alhamdulillah, jika itu yg terbaik utk iman ko."
(^^ ,)

Thursday, February 9, 2012

Nukilan Hati..

Resah dihati tak siapa yang tahu,
Rindu dihati makin mendalam,
Pilu hati pabila sendiri,
Kenangan dahulu peneman rindu,
Sungguh aku sayang kamu,
Tiap malam air mata peneman,
Mengalir tanpa henti,
Hanya kerana SATU perkara,
Kala rindu datang menjelma....
Tiap masa menghitung hari kepulangan dirimu,
150 hari tetap ku tunggu,
Sampai kapan pun hati ini tetap milikmu,
Ikatan janji termetrai sudah,
antara kau dan aku,
Suatu hari pasti bersatu,hanya satu pintaku......


Nukilan hati,
Akmalul Aqilah..

Monday, February 6, 2012

begitu aku menyayangimu....

Tiap malam hanya wajahmu di fikiranku,

Tiada yang lain hanya kamu,
gurauan, senyumanmu tetap tersegam indah dlm hati ini,
begitu aku terlalu merindui dirimu...

apa khabarnya dirimu disana,
disini aku tidak mengetahui keadaan dirimu,
hanya doaku buat dirimu, 
agar kau sihat selalu disana,
jua merinduiku sebagaimana aku merindui dirimu,

saiful, jangan pernah kau lupa,
akan kenangan kita bersama,
suka,duka kita kongsi bersama,
tiap waktu kita bersama,
hanya satu pintaku..
hargailah diri ini,
yang setia menunggu dirimu..



Luahan Hati ,
akmalul aqilah
   


sentiasa merindui....dan akan tetap merindui ....

hurmm....genap sudah sebulan ..arinie tarikh 7 februari 2012...genap sudah hubungan kita setahun sebulan...sudah 2 minggu aku menanti panggilan darimu,,,,='( sedih nye...aku harap kau sentiasa baik2 disana...selesai sudah event aku untuk semester ini..btpa penatnye badan nie ,,,hanya Allah yang mengetahui...masa berlalu ..saat , minit , jam, hari, minggu dan bulan diri ini akan tetap menanti ,,,setia menunggu akan kepulangan mu sayang..senyuman yang mampu terukir dan memberi seribu rahsia yang ku pendam...apakan daya tuhan yang lebih memahami akan diri ini...kepiluan ini...sedih ini....rindu sangat akan kenangan kita terdahulu..hanya memori peneman duka...saiful hanya dirimu yang ku cinta....percayalah...

Monday, January 23, 2012

Syukurnya ... =)

Alhamdulilah aku ucapkan...syukur sgt2 Ya Allah...
Arinie die call aku..patot laa aku rasa rindu sgt2...n rasa cm dier nak call aku,
rupanya tepat sekali dugaan ku...bgtu juga si die..hehe..siap cerita lagi bulu mata die jatuh dua kali..hehe..mkna nye ade org rindukan die...die kat sne cam biasa laa..aduh cian die,,
sbar ye syg,,xsbar tggu die pulang..harapnye die sihat selalu...mggu lepas aku demam...then die pun kurang shat..
nasib serupa pula....=) aku sentiasa mendoakan kesihatan yang sihat spnjag dier menjlankan latihan....
memg aku sngat2 merindui die...tapi apakan daya...jika aku layan perasaan ni..mkin menjadi pula...huhu...
dengan voucher 200 yang kerajaan bg..aper aku beli ye..? heheh..of course novel ler n alat2 tulis untuk sem depan skali....=) n buku pmr untuk adk aku ....xlupa juga buku untuk anak2 yatim yang akan menyertai event kelas aku.......huhu,,,('',)

Friday, January 13, 2012

Hanya dirimu yang ku sayang..

Saiful, hanya kau yang ku sayang,
hanya kau yang ku rindu,
tiada yang len sayang...
tiap detik dan waktu berlalu,
hanya dirimu di fikiran ini,

Sungguh aku cinta,
sungguh aku rindu dan sayang padamu,
percayalah akan hati nurani ini tidak pernah menipu,
tiada dua,tiada tiga,
Hanya kau yang SATU...

hasil nukilan: akmalul aqilah

Thursday, January 12, 2012

sungguh aku sebak.....='(

Entah kenapa aku rasakan rindu ini makin mendalam...setiap masa aku mendoakan agar kau menelefon aku...setibanya aku dirumah...ada panggilan darimu..panggilan yang ku tunggu2..nak ditangisi kerna terlalu merindui..tapi apakan daya....aku sedih mendengar suara mu yang serak...disana kau tidak sihat..tapi aku akan sentiasa mendoakan mu saiful...hanya kau putera dihati ini..Ya Allah....kuatkan hati ini untuk menerima dugaan sebegini...aku terlalu merindui dirinya...sangat2..='( kau katakan padaku..kau juga terlalu merinduiku...disebabkan itu kau sanggup menelefonku walaupun sudah lewat malam..kau katakan bahawa setiap malam kau pasti akan menatap potret wajahku..sungguh terharu...cinta kita perlukan pergorbanan syg..simpanlah kenangan manis kita dalam lubuk hatimu..untuk kau mengingati diri ini..tiap masa hanya dirimu..apa khbarnya dirimu disana.....tiap masa aku mendoakan dirimu agar baik2 shaja....sebak sangat rasa bila terpikirkan dirimu...semalam aku tidur bertemankan air mata...kerna terlalu merindui dirimu...